The Voice Hrvatska - uskoro

"The Voice Hrvatska", jedan od najuspješnijih svjetskih televizijskih formata, emitirat će se i treću sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji!

Natjecanje u kojem nisu važni ni izgled ni dob, već samo glas, pratit ćemo kroz 12 emisija. Nakon pet emisija audicija, slijede tri emisije nokauta, potom jedno izdanje dvoboja, a kulminacija sezone su posljednje tri emisije uživo.

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Nakon toga show "The Voice Hrvatska" može početi. Izabrani natjecatelji glasovne će sposobnosti pokazati na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će, uistinu, samo svoj glas - jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku "Moj glas" mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje – i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene, te se oni prvi put suoče s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.
Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero, i to onih šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja.

Šestoro izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjevaju u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje. Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je do tada bio član nekog drugog tima. Završna faza natjecanja su tri emisije uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

"The Voice Hrvatska" natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu "The Voice of…", u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju, te želi potvrditi i treći put - da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show. A u ovom trenutku "The Voice" se emitira u čak 67 zemalja svijeta.
Podsjetimo i na to da je prva sezona u Hrvatskoj emitirana još 2015. godine, a druga sezona je završila 2016.