Druga strana: Hrvatski proizvod - vrhunska umjetna inteligencija

2. listopada na HRT4 u 21.10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                          * * * 

Hrvatski proizvod - vrhunska umjetna inteligencija

(Više nije dilema: Sanjaju li androidi električne ovce, nego kako stvoriti emotivno inteligentnu umjetnu inteligenciju?)

Često čujemo "nije važno što znaš nego koga znaš". Kako osigurati da su najbolji svjetski liječnici stalno uz vas? Kako osigurati da vaše financijske probleme rješavaju najbolji financijski stručnjaci? Odgovor je jednostavan, umjetna inteligencija.

Večerašnji gost Druge strane putem umjetne inteligencije pomaže milijunima ljudi širom svijeta i odgovara na pitanja kako iskoristiti novi tehnološki val u vašu korist te kako ga privući u Hrvatsku. Može li Hrvatska postati žarište Europske Unije ili svijeta u "emotivno inteligentnoj umjetnoj inteligenciji"?Studirao je dva fakulteta. FER je završio, PMF nije. Nakon toga radio je na Institutu Ruđer Bošković, ali nikad nije doktorirao. Sedam godina života uložio je u vlastitu virtualnu valutu, živio u Silicijskoj dolini, skupio 20-ak investitora, ali ni taj posao s virtualnom valutom vjerojatno ne možemo zvati uspjehom. Čini se da su njegovi poslovni počeci bili obilježeni neuspjehom, a ne slavom i bogatstvom. A onda se vratio u Hrvatsku, pronašao svoju tržišnu nišu i počeo živjeti svoje snove.

Njegova napredna rješenja koriste Nijemci, Amerikanci i dio ambicioznih hrvatskih firmi koje strateški promišljaju o vlastitom pozicioniranju u budućnosti. Tvrdi da su humanisti ključni za razvoj emotivno inteligentne umjetne inteligencije te da ona nije prepreka nego prilika i za vas i za Hrvatsku i da ćete je svi objeručke prigrliti.

Večerašnji gost je Mislav Malenica, osnivač i direktor Vingd-a.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.

Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4.10 te u subotu u 15.35 na HRT4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.