Urnebesna 2. sezona Knjazovih 'Najvećih svjetskih fešti' od nedjelje na Prvom!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) s veseljem najavljuje drugu, još urnebesniju sezonu dokumentarnog serijala osebujnog Roberta Knjaza 'Najveće svjetske fešte', koji će se od 13. listopada prikazivati – nedjeljom u 20:40 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Tako će "otkačeni" Knjaz i u novoj, drugoj sezoni kroz novih 8 epizoda predstaviti hrvatskom gledateljstvu nove fešte - taj, kako kaže, "najstariji lijek protiv potištenosti". Od festivala "fudbalerki" u Australiji i svjetskog prvenstva u bradama i brkovima u Belgiji, preko irskog Dana sv. Patrika, preskakanja beba i ljudskih tornjeva u Španjolskoj do nošenja žena u Finskoj - zahvaljujući Knjazovu originalnom istraživačkom i reporterskom "nosu" - upoznajemo ljude, tradiciju i kulturu različitih zemalja.

Stoga već u nedjeljnoj, prvoj epizodi upoznajemo jednu vrlo neobičnu i nama potpuno nepoznatu feštu daleke Australije. Klokani, koale, slavna operna kuća u Sydneyju... Ništa od toga ne predstavlja Australiju bolje od - fudbalerke.- Bili smo tamo na jedinom svjetskom festivalu fudbalerki i svjedočili novoj mladosti ove hit-frizure koju su nekoć nosili i svjetski velikani poput Mela Gibsona ili Roberta Knjaza, navodi se u najavi njegove producentske kuće intrigantna naslova "Sirovina i sinovi".

U toj "dlakavoj epizodi" Knjazova je kipa posjetila i svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima u Belgiji, na kojem se 400 natjecatelja iz 26 zemalja natjecalo u 18 urnebesnih kategorija.
- Ako nemate pogonofobiju, tj. strah od brada, gledajte prvu epizodu naziva Festival fudbalerki i Svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima nove sezone Najvećih svjetskih fešti. Brade i fudbe, divne li sudbe!, poručuje scenarist, redatelj i voditelj Knjaz.
Najveće svjetske fešte možete pratiti na području Republike Hrvatske i preko multimedijske usluge HRTi.