Romano Bolković - 1 na 1: Nebojša Subanović

Ponedjeljak na HRT1 u 23.25 - talk show

Gost emisije 1 na 1 je Nebojša Subanović, prvi privatni meteorolog u Hrvatskoj.

Diplomirao je fiziku atmosfere - meteorologiju na Geofizičkom odjelu PMF-a u Zagrebu, suosnivač je prvog privatnog meteorološkog portala u Hrvatskoj, www.meteo-info.hr, a trenutačno uz vođenje meteorološko-programerskih poslova zaposlen i u Institutu za primijenjenu ekologiju na poslovima klimatskih analiza i analize kvalitete zraka.

Svjedoci smo klimatskih promjena i globalnog zatopljenja koje djeluje na sve nas, a nedavno su strasti u javnoj polemici oko te prevažne teme kulminirale u povodu govora maloljetne Šveđanke Grete Thundberg u UN-u. Pokret koji ona predstavlja nudi svoje viđenje problema.

U emisiji ćemo o globalnom zatopljenju razgovarati na temelju znanstvenih činjenica i spoznaja: na osnovi kojih parametara možemo razgovarati o klimatskim promjenama, koji su sve mogući uzroci aktualnih klimatskih promjena, je li činjenica da temperatura na Zemlji raste, postoje li neka rješenja problema, što točno možemo učiniti da smanjimo utjecaj čovjeka na klimatske promjene, ima li nam spasa ako klimatske promjene nisu izazvane našim djelovanjem...

Autor emisije je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.