Sjedni, odličan

Nedjeljom na HRT2 u 13.45

U emisiji Sjedni, odličan donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Nastavnik Mješovite industrijske obrtničke škole u Karlovcu Igor Cikuša uspješno spaja svoju veliku ljubav - slikanje - i rad s učenicima. Na nastavi ih podučava primjeni likovne umjetnosti u industriji, a rezultat su brojne nagrade koje su njegovi učenici osvojili na strukovnim natjecanjima. Kazalište je njegova strast. Gluma ga nikada nije privlačila, no zato je izrađivao scenografiju za kazališne predstave.

Saša Aušperger nastavnik je ekonomske grupe predmeta u srednjoj Ekonomskoj i birotehničkoj školi u Bjelovaru. Odnedavno, uveo je novi izborni predmet - pisanje EU projekata, što je učenike oduševilo. Rukomet je njegova velika ljubav. Nekadašnji golman, danas je trener golmanica u ŽRK Bjelovar.

Profesor fizike Josip Prević iz daruvarske gimnazije cijeli radni vijek u školi s velikim entuzijazmom učenicima prenosi svoje znanje i ljubav prema fizici i znanosti. Tajne svemira otkriva u astronomskom društvu, a brojni članovi njegovi su bivši učenici. Nema planinskog vrha u zemlji koji nije osvojio, a ljubav prema prirodi prenio je na brojne mlade planinare iz svog kraja.

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.