Garaža: Kojoti

11. studenoga na HRT – HTV 3 u 23:20

Grupu Kojoti 1992. je osnovao gitarist Davor Viduka. Postavu koja je objavila prva dva albuma nadopunili su Alen Marin (vokal), Vanja Marin (basist) i Mario Anušić (bubnjar), kojega na trećem albumu zamjenjuje Bobo Grujičić. Ova postava i danas svira, a svoj je put, nakon tri uspješna albuma "Kojoti", "Halucinacija" i "Sex Disco Kung Fu", popratila velikim brojem koncerata kao dio Fiju briju generacije bendova u drugoj polovici 90-ih.

Karijera Kojota iznenada završava potkraj 2000. Hibernaciju, koja je trajala gotovo 17 godina, prekidaju sjajnim povratničkim nastupom u sklopu festivala "Brijačnica" održanog početkom 2017. Taj nastup donosi im brojne pozive na ljetne festivale i koncerte diljem Hrvatske i regije, a četvorka je potpuno bila spremna u zimu 2017./2018. ući s novim singlovima "Mi ne pripadamo tu" i "Nova riječ". Istodobno, objavljen je luksuzni, trostruki CD box set 'Dragocjeno - raskošno - blistavo'. Cijela je povratnička priča zaokružena zagrebačkim koncertom potkraj 2017. i objavom LP vinilnog kompilacijskog izdanja "Najboljih 11".

Singlovima "Ljubav u kvaru" i "Evolucija ide u pogrešnom smjeru" Kojoti su najavili izlazak novoga četvrtog studijskog albuma "Sve je pod kontrolom?", koji je objavljen početkom ožujka 2019., a čije se predstavljanje očekuje potkraj ovoga mjeseca u Zagrebu. Moderni aranžmani, žestoka svirka i odlični tekstovi doživjeli su hvalospjeve glazbene kritike, koja je posebnu pozornost svratila na njegovu uvjerljivost, sirovost i iskrenost.

U Garaži izvode: "Hodala je pola metra iznad zemlje", "Ljubav u kvaru", "Trese, lupa udara", "Mi ne pripadamo tu", "Nova riječ" i "Razuzdan i lud".

Voditelj emisije snimljene 2018. je Ivan Vukušić, a urednica Snježana Nožinić.
Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.