Vrtovi razni: Veliki i mali

27. lipnja na HRT – HTV 2 u 12:25

Dee Hart Dyke jedna je od najboljih britanskih amaterskih vrtlarica, a usto je i iskusna, dobro upućena hortikulturistica. U ovoj seriji vozi se kroz Britaniju upoznajući ljude koji u sklopu Nacionalnog plana otvorenih vrtova otvaraju svoj vrt za posjetitelje.

Dee
posjećuje ljude koji svoj vrt otvaraju tek prvi put, istražuje neke od najafirmiranijih vrtova - od klasičnih do ekscentričnih - nacionalnog vodiča otvorenih vrtova, pokušavajući istodobno preobratiti svoju kćer Mirandu Hart na radosti vrtlarenja. Miranda ovdje nastupa kao pripovjedačica koja prati majčino putovanje kroz britanske vrtove.

U prvoj epizodi dokumentarne serije ALL GARDENS GREAT AND SMALL upoznajemo Chatu koja se sprema otvoriti svoj mali gradski vrt prvi put. Ona je dokaz da ne morate imati golem vrt da biste ušli u nacionalni vodič otvorenih vrtova. Julian Clary vodi Dee kroz svoj obnovljeni vrt u Kentu, a Dee će istražiti i dva i pol jutra Timova i Lesleyna tropskog vrta u Worcestershireu. Usto si je dala u zadatak da do kraja ljeta kćer Mirandu pretvori u vrtlaricu.