Romano Bolković - 1 na 1: Giancarlo Seri

21. listopada na HRT1 u 23.25 - talk show

Gost emisije je profesor Giancarlo Seri, talijanski povjesničar, dugogodišnji profesor kemije i zemljopisa na postdiplomskim studijima u Perugi, te dva desetljeća pročelnik za visoko školstvo u Umbriji.

Uz pedagošku karijeru proučava i predaje filozofsko-duhovne znanosti na Akademiji Filaleti, gdje nastoji širiti i pojašnjavati renesansnu kulturu. Izdao je brojne znanstvene radove i publikacije s najrazličitijim temama. Giancarlo Seri je veliki suveren i generalni hijerofant APRMM, slobodnozidarskog obreda Memfis-Misraim.

S profesorom Serijem razgovaramo o tome što je slobodno zidarstvo i kakvog ono danas ima smisla, zašto je masonerija tajno društvo, zašto ne objavi svoja učenja i učini ih javnima, je li masonerija društvo moćnika okupljenih zbog osobnih probitaka, postoji li masonska urota te vladaju li oni svijetom.

Doznat ćemo koliko je masonerija utjecala na povijest, kakva je razlika regularne i iregularne masonerije, mistificira li slobodno zidarstvo svoju povijest, je li Tito bio mason, kakav je odnos Vatikana spram slobodnog zidarstva itd.

Autor emisije je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.