Romano Bolković - 1 na 1: dr. sc. Ante Ćorušić

Ponedjeljkom na HRT1 u 23.20 - talk show

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić ravnatelj je KBC-a Zagreb, poznatog kao Rebro, od 2016. godine. Specijalist je ginekologije i porodiljstva i uži specijalist iz područja ginekološke onkologije.

Redoviti je profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Autor je više od 100 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćoj i inozemnoj literaturi. Uz to je i redoviti profesor na katedri Ginekologija i porodništvo Medicinskog fakulteta u Mostaru. S ravnateljem i profesorom Ćorušićem razgovaramo o sustavnom rješavanju problema u zdravstvu, o mogućnosti konsenzualnog, nadstranačkog minimuma i dugoročne zdravstvene politike, o elitnoj ustanovi kao što je KBC Zagreb i izgradnji odjela dječje hematologije.

Bit će riječi i o razini medicinskih usluga, reprezentativnosti liječnika, položaju medicinskih sestara i liječnika, reformi i privatizaciji zdravstva, listama čekanja, te o mogućoj primjeni stranih iskustava u rješavanju ovog trajnog problema našeg društva.
Autor: Romano Bolković
Urednica: Slavica Babić Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.