Nesreća: Mirogojski tramvaj na usluzi HRTi

Mirogojski tramvaj broj 13 prevrnuo se na mirogojskoj nizbrdici 1954. godine pri čemu je život izgubilo devetnaestero putnika. Zbog ove nesreće odustalo se od prometovanja tramvaja na padini, a pruga je demontirana.

Prvi istražitelj govori o prizoru koji je zatekao, a potresne priče saznajemo, među ostalim, od sina ozlijeđene putnice, sudskog vještaka i sina vozača koji je slučaj preživio, ali nakon toga više nije bio isti čovjek.
Sadržaj je to epizode Mirogojski tramvaj dokumentarne serije Nesreća koju možete pogledati u videoteci multimedijske usluge HRTi.Serija s igranim dijelovima u šest epizoda obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata - uz spomenuti tramvaj, obrađuje i veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

I ostale epizode scenarističkog i redateljskog ostvarenja Arsena Oremovića nalaze se na usluzi HRTi.

Direktor fotografije je Raul Brzić, montažerka Dunja Sikirić, producentica Maja Vukić, autor glazbe Toni Starešinić, a urednik Leon Rizmaul. Produkcija: Izazov 365.