Jubilarni 150. Animatik ugošćuje pobjednika Animafesta

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak, 5. studenog na svom će Trećem programu (HRT-HTV3) u terminu od 21:35 sati emitirati jubilarno 150. izdanje "Animatika", emisije o umjetnosti animiranog filma.

U njemu "Animatik"“ ugošćuje cijenjenog francuskog redatelja Borisa Labbéa koji je 2018. na Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu osvojio Grand Prix svojim kratkometražnim filmom Pad koji će vidjeti i gledatelji.

Boris Labbé i ove je godine bio na Animafestu kao član Stručnoga ocjenjivačkog suda Velikog natjecanja kratkometražnog filma. Gost "Animatika" govori o svom stvaralaštvu kao redatelja i likovnog umjetnika, zatim o životu i radu u Francuskoj i Španjolskoj te o budućim projektima, a u emisiji se prikazuje i njegov film Orogeneza iz 2016. 

Gost je 150. "Animatika" i mladi hrvatski animator i crtač stripova Mislav Tomašinjak koji surađuje s domaćim radateljima, a sve češće i s francuskim produkcijskim kućama.

o emisiji:

ANIMATIK - emisija o umjetnosti animiranog filma HRT-a
Animatik je emisija u produkciji Hrvatske televizije koja se u svojoj osmoj sezoni emitira svakog drugog utorka u večernjem terminu na Trećem programu HTV-a. Kao i dosad, emisija je posvećena umjetničkim kratkometražnim, ali i dugometražnim animiranim filmovima hrvatskih i inozemnih autora koji se prikazuju u cijelosti. Animatik, također, kroz priloge i razgovore s gostima u studiju tematizira pojedine aspekte rada na animiranom filmu prikazujući i nova i klasična djela hrvatske i svjetske animacije. Cilj je emisije redovito prikazivati animirane filmove u kontekstu teme kako bi gledatelji imali prigodu vidjeti ove naslove u njihovu punom trajanju. U Animatiku kroz priloge i studijske razgovore sudjeluju autori animiranih filmova, članovi filmskih ekipa, filmski kritičari i filmolozi te organizatori festivala na kojima se prikazuju animirani filmovi, i to ovisno o središnjoj temi emisije. Emisija se redovito emitira od rujna 2012. godine.