Najveće svjetske fešte: Utrka magaraca u Tribunju

22. srpnja na HRT - HTV 1 u 21 sat

Uz Maraton lađa i Sinjsku alku, utrka magaraca u Tribunju najveća je ljetna manifestacija u Hrvatskoj. Zato smo pohitali u to maleno dalmatinsko mjesto upoznati stazu i natjecatelje te slavne utrke čija povijest seže u daleku 1952. godinu.

Saznali smo gdje se uzgajaju magareći šampioni Raul, Messi i Miško te kako izgleda napeta trka puna adrenalina i nepredvidljivih reakcija magarećih "bolida"! A budući da je u Tribunju nekada živio legendarni Mišo Kovač, u predvečerje utrke uz podršku domaćina priredili smo prvi svjetski izbor Mišinoga dvojnika u povijesti.

Poput Dalmacije, neka i ova emisija bude u tvome oku!

Scenarist, redatelj i voditelj je Robert Knjaz.

Produkcija: Sirovina i sinovi d.o.o.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Svih osam epizoda urnebesne sezone dokumentarne serije osebujnog Knjaza Najveće svjetske fešte, od festivala "fudbalerki" u Australiji i svjetskog prvenstva u bradama i brkovima u Belgiji, preko irskog Dana sv. Patrika, preskakanja beba i ljudskih tornjeva u Španjolskoj, do nošenja žena u Finskoj, pronađite u videoteci platforme HRTi.

Zahvaljujući Knjazovu originalnom istraživačkom i reporterskom nosu, upoznajte ljude, tradiciju i kulturu različitih zemalja.