Jubilarno 500. izdanje emisije Riječ i život

Hrvatska radiotelevizija (HRT) će u petak, 8. studenoga u 11:10 na svom Prvom programu (HRT-HTV1) emitirati jubilarno, 500. izdanje emisije "Riječ i život".

Emisija je od 2002. do danas mijenjala formu, studio, vrijeme emitiranja, ali srž sadržaja poruka uvijek je bila ista – vjernik u suvremenom svijetu na dobrobit društva. To je bio temelj svih emitiranih emisija u kojima su sudionici iznosili probleme, predlagali rješenja, svjedočili o napretku i postignućima.

O problemima u društvu, ali i o njihovim rješenjima progovarali su nadbiskupi, biskupi, svećenici, liječnici, znanstvenici, hrvatski branitelji, medicinske sestre, poljoprivrednici i brojni drugi. Posebnost emisije bila je i ostaje usredotočena na Socijalni nauk Crkve, na oživotvoreno, živo Evanđelje,  jasno promovirajući da je čovjek nositelj svih vrijednosti, bez obzira na njegov svjetonazor. Zagovara socijalna prava, prava obespravljenih, siromašnih i onih o kojima u stanovito vrijeme mediji nisu progovarali.

U petstotom izdanju emisija će podsjetiti na neke dosadašnje teme, a gost je član Odsjeka za strateško komuniciranje Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Hrvoje Jakopović.

Urednik i voditelj emisije je Neno Kužina.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.