[PREMIJERA] Sonnyboy iz Stubičke Slatine

Hrvatska radiotelevizija (HRT) idući će četvrtak predstaviti gledateljima polusatni dokumentarni film "Sonnyboy iz Stubičke Slatine", o vrsnom sviraču bluesa na usnoj harmonici, Kreši Oremušu, netom završen u produkciji emisija pučke i predajne kulture Programskog odjela Kultura HTV-a, urednika i redatelja Alekseja Pavlovskog.

Radnja ovog neobičnog dokumentarca vodi nas u Stubičku Slatinu nedaleko od Oroslavlja u Hrvatskom zagorju, gdje sa suprugom i kćerima živi Krešo Oremuš, kovinotokar po struci, zaposlen u lokalnom metalskom poduzeću.

Na prvi pogled, njegov život ni po čemu ne odskače od života ostalih tamošnjih stanovnika – voli skuhati grah ili gulaš, naći se na kartanju s prijateljima, a član je i stubičke Družbe vitezova zlatnog kaleža – jednom riječju, pravi domaći Zagorec. No ipak, on je i još nešto - strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike; prema tvrdnjama njegovih renomiranih kolega glazbenika iz Europe i Amerike, "među najboljima na planeti".

Film će biti premijerno emitiran u četvrtak, 14. studenoga u 11.10 na HTV1, reprizno u subotu, 16. studenoga u 12.30 na HTV4 i u 13.55 sati na HTV3, te nakon toga pohranjen u videoteku internetske platforme HRTi, gdje će se moći pregledavati neograničeno. 

Scenaristi ostvarenja su Nebojša Stijačić i urednik i redatelj Aleksej Pavlovsky. Direktor fotografije je Dušan Vugrinec, montažerka Davorka Feller, snimatelj Damir Bednjanec, a producent Stjepan Erić.Emisiju pratite i preko usluge HRTi.