Svježa krv - špijunski triler

12. prosinca na HRT – HTV 2 u 20:05 (15)

Kad mladi James Clayton demonstrira mogućnosti svog kompjutorskog programa, agent CIA-e, Walter Burke, lovac na talente pokušava ga nagovoriti da se priključi programu obuke za vrhunske agente.

Mjesto obuke je takozvana Farma, a sama obuka duga je, zahtjevna i opasna. Burke upozorava kandidate da će sve što im se događa biti, u stvari, test njihovih sposobnosti. Kad se Clayton pokaže kao najbolji, Burke će mu dati specijalni zadatak: da otkrije kako dvostruka agentica Layla, Claytonova kolegica s obuke i djevojka koja mu se sviđa, iznosi povjerljive podatke iz Agencije.

Svježa krv (THE RECRUIT, 2003. ) gleda se napeto i kao niz špijunskih obrata i kao odnos psihološki utemeljenih i zanimljivih karaktera. Proizvod je suradnje vrhunskih talenata: scenarista Rogera Townea i Kurta Wimmera, redatelja Rogera Donaldsona, glumaca Ala Pacina, Colina Farrella te Bridget Moynahan.

Između Pacina i Farrella teško se odlučiti koji od njih dvojice više dominira scenom: iskusni i šarmantni Pacino ili emotivni Farrell, za kojega je jedna kritičarka napisala da je mješavina ljepote Brada Pitta, Clooneyjeve privlačnosti i muževnosti Russella Crowea.