Čvrsta ruka mira - akcijska komedija

5. prosinca na HRT - HTV 2 u 20:05 (12)

Specijalac Shane Wolf vodi akciju spašavanja važnog znanstvenika Howarda Plummera, no naposljetku ne uspijeva i Plummer je ubijen. Pokušavajući se iskupiti, Shane se složi da preuzme brigu o petoro Plummerove djece u rasponu od tinejdžera do bebe, dok njihova majka Julie s kapetanom Fawcettom odlazi u Švicarsku, kako bi podigla ključ tajnog skrovišta koji je njezin suprug pohranio u jednoj banci.

Problem je što je ključ pohranjen pod nepoznatom šifrom, a nitko ne zna ni gdje je mjesto s dragocjenim tajnim sadržajem. Čekajući da se Julie Plummer i kapetan vrate, Shane se suočava s iskušenjima pred koja ga stavljaju mladi Plummerovi. Uz to upoznaje u njihovoj školi bivšu specijalku, a sad ravnateljicu škole, Claire Fletcher, koja mu se odmah svidi.Nakon što je postao velika zvijezda akcijskim filmovima "Brzi i žestoki" i "xXx", odnosno akcijskim znanstvenofantastičnim filmovima, "Crni planet" i "Riddickove kronike", Vin Diesel je u Disneyjevoj produkciji snimio ovu obiteljsku komediju s akcijsko-špijunskim elementima.

Uz njega, u američkoj akcijskoj komediji THE PACIFIER iz 2005. godine glume Lauren Graham, Faith Ford, Brittany Snow, Max Thieriot, Morgan York, Chris Potter, Carol Kane.

Scenaristi su Thomas Lennon i Robert Ben Garant, a redatelj Adam Shankman.