Kuhan i pečen - treći polufinale

Srijeda na HRT2 u 20.05

U trećoj polufinalnoj emisiji natječe se četvero dosadašnjih pobjednika. Pobjednik emisije treći je finalist emisije Kuhan i pečen. U polufinalnoj borbi im pomažu poznati hrvatski chefovi Ivan Erak i David Skoko.

Natjecatelji i chefovi pokazat će kako brzo spraviti jednostavna jela sa svježim sastojcima - baš ono što nam treba svaki dan u vlastitoj kuhinji - kad smo ograničeni vremenom i često bez ideje. Cilj je emisije razriješiti svakodnevnu dilemu onih koji užurbano žive. Što skuhati kad nemamo puno vremena i kako kombinirati namirnice koje već imamo u smočnici i hladnjaku?U emisiji sudjeluju kuhari amateri - ljudi koji svakodnevno kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimentiranje namirnicama i različitim kulinarskim tehnikama. U natjecanju im pomažu vrsni profesionalci, na gastro sceni prepoznati i cijenjeni chefovi - David Skoko, Mate Janković, Anita Margić, Ivana Bekavac, Ivan Erak i Christian Misirača. Zadnju riječ ima sudac - Tom Gretić, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih kuhara.

Voditeljica emisije je Ana Vučak Veljača, redatelji Ivan Miladinov i Tihomir Žarn, a urednice Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak.