Srce Vukovara

18. studenoga na HRT – HTV 1 u 21:05

Dokumentarni film "Srce Vukovara" pokušaj je da se zaboravu istrgnu veliki humanisti i heroji - djelatnici Vukovarske bolnice i njihovi pacijenti. Kroz njihove iskaze film govori o okolnostima u Vukovarskoj bolnici za vrijeme Domovinskoga rata, o uvjetima u kojima je medicinsko osoblje te bolnice uspijevalo ne samo funkcionirati, nego čak biti i vrlo učinkovito.

Sve o Domovinskom ratu na usluzi HRTi

Grad je gotovo 90 dana bio u neprijateljskom okruženju, pod stalnim granatiranjem, a bolnica je skrbila za više od 400 teških i isto toliko lakših ranjenika. Bez osnovnog medicinskog materijala, krvne plazme, analgetika, anestetika i krvi, a veliki je problem bio i nedostatak vode, hrane i struje. Kako su se obavljale teške operacije, kao što su amputacije, u nemogućim uvjetima? Kako su se snalazili za krv? Kako su razvijali rendgenske snimke, sprječavali gangrene, rješavali problem anesteziranja pacijenata?Scenarist, redatelj i izvršni producent Stipo Majić


O svemu tome doznat ćemo u filmu "Srce Vukovara" koji iz prve ruke prikazuje koliku snagu imaju ljudi, a koliko nesreće mogu izazvati neljudi. Ovaj je film i najveća optužba za suvremeni svijet koji je nijemo promatrao ubijanje jednoga grada.Scenarist i redatelj uratka iz 2017. godine je Stipo Majić, snimatelji su Dragan Ruljančić i Goran Legović, a tonski snimatelji Danijel Ruljančić i Slaven Jaukec. Montažeri su Sandro Baraba i Velimir Jakopčević, skladateljica i tonska dizajnerica Dubravka Premar, izvršni producent Stipo Majić, dramaturg Marko Hrenović, a urednik Darko Dovranić.

Produkcija: UHBTC, Amico studio d.o.o.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci je i dostupan.