Sherlock: Hoće li se igra napokon završiti?

22. studenoga na HRT2 u 21:50 - serija SHERLOCK 4B (12)

Sherlock je ponovno na britanskome tlu, a doktor Watson i Mary pripremaju se za najveći izazov dosad - postat će roditelji.

Dok Sherlock čeka da Moriarty povuče svoj posthumni potez, nemirnomu detektivu pozornost privlači intrigantna zagonetka. No taj je slučaj opasniji nego što je slutio. Posrijedi je nešto mračno, nešto što ima korijene duboko u prošlosti Mary Watson. Sherlock i John suočit će se s najstrašnijim neprijateljima dosad. Sve što znaju bit će dovedeno u pitanje. Svi koje poznaju u opasnosti su. Hoće li se igra napokon završiti?

U 1. epizodi dok Sherlock čeka da vidi hoće li Moriarty povući svoj posthumni potez, tajanstven slučaj zbunjuje Scotland Yard, no Sherlocka više zanima naoko trivijalan detalj. Zašto netko uništava slike bivše premijerke Margaret Thatcher? Je li riječ o nekakvom bolesniku? Ili je posrijedi nešto mračnije, nešto što ima korijene duboko u prošlosti Mary Watson?

U seriji glume Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington, Toby Jones, Mark Gatiss, Una Stubbs, Rupert Graves, Louise Brealey.

Scenarist je Mark Gatiss, redateljica Rachel Talalay, producentica Sue Vertue, a izvršni producenti Beryl Vertue, Bethan Jones i Rebecca Eaton.

Produkcija: Hartswood Films za BBC One u koprodukciji s PBS Masterpiece