Iz programa Hrvatskoga radija izdvajamo

Iz nedjeljnog programa Hrvatskoga radija, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Kako se državna poljoprivredna zemlja dijeli kad to rade općinski načelnici; koliko ima neplaćenog zakupa; koliko umrlih i onih koji nisu državljani Hrvatske te neaktivnih pravnih osoba ima ugovore koji još vrijede. Koje prijedloge za kvalitetnu provedbu postojećeg zakona imaju u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Sve to doznat ćete na HRA1 od 8.05 u Emisiji za selo i poljoprivredu. Govorimo i o početku svinjokolja te poljoprivredi u Škabrnji prije rata i danas. U povodu 100 obljetnice Veterinarskog fakulteta naš gost je njegov dekan profesor Nenad Turk.

U novoj školskoj godini, predmet katolički vjeronauk odjenuo je novo ruho. Osmišljeni su novi udžbenici za prvi i peti razred osnovne škole i prvi razred srednje škole. Za emisiju Mali radio vjeronauk od 10.30 pitali smo autore udžbenika o novostima i obradi tema, a učenike 5. razreda o prvim dojmovima.

Od 10.50 euharistijsko slavlje 33. nedjelje kroz crkvenu godinu prenosimo iz župe Duha Svetoga u Čepinu. Sa životom župe upoznat ćemo se u reportaži deset minuta prije prijenosa, a svetu misu predvodit će župnik dr. Zvonko Pažin, profesor liturgike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Glazba s potpisom od 14.05 donosi još jednu nedjeljnu jazz kompilaciju! Slušat ćete američke zvijezde soula, smooth jazza i fusiona od 60-ih do početka 21. stoljeća.

Od 19 sati pratite izravni prijenos paljenja svijeća u Vukovarskoj bolnici.

Nedjeljom od 10 sati na Drugom programu Hrvatskog radija družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Na Trećem programu Hrvatskog radija u emisiji Klasična večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati u prigodi 100. obljetnice djelovanja Zagrebačkog kvarteta gosti će nam biti violinist Martin Krpan i violončelist Martin Jordan, te muzikolog Borko Špoljarić, autor nove monografije o tom najstarijem i najpoznatijem hrvatskome komornom sastavu.Svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći i ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.