Zlatna kuna, prijenos

Četvrtak na HRT2 u 21 sat

Hrvatska gospodarska komora 23. put nagrađuje najbolje od najboljih u domaćem gospodarstvu. Laureati se tradicionalno biraju prema strogim kriterijima - promatra se 20 parametara poslovanja, od likvidnosti, preko analize poslovanja i zaduženosti pa sve do profitabilnosti.

Posebno se vrednuje i ukupan poslovni imidž trgovačkih društava, odnosno njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u cjelini. Sve to jamči da će najprestižnija gospodarska nagrada i ove godine otići u ruke onih koji svojim radom i inovativnošću Hrvatsku čine konkurentnijom u globalnoj ekonomiji.

Zlatna kuna ove se godine dodjeljuje u osam kategorija. U kategoriji malih trgovačkih društava ove godine nominirane su tvrtke: Pro integris, Pirić montage, Microblink, Termostroj i Calvados club. Za najbolje će u kategoriji srednjih poduzeća snage odmjeriti: Nanobit, MMM-Vukelić, NDK, Barrage, Decospan Mato furnir, dok su se među najboljim velikim trgovačkim društvima ove godine našli: Cedevita, DS Smith Belišće Croatia, Maistra, Đuro Đaković montaža, Končar - distributivni i specijalni transformatori. Najuspješnija banka birat će se između Privredne banke, Zagrebačke banke, Sberbanke, Hrvatske poštanske banke i Erste&Steiermärkische Banke, a najbolje osiguravajuće društvo između Croatia osiguranja, Allianza Zagreb, Euroherc osiguranja, Adriatic osiguranja i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group.

U kategoriji inovacija nagrada Zlatna kuna otići će jednoj do tri tvrtke - Gideon brothers, Dizz Concept i Rasco. Nominirani u kategoriji najboljeg post startupa su AG04 Innovative Solutions, Ars Futura, Q ili Diversitas IT Sustavi.

Uz to, bit će uručena Zlatna kuna za životno djelo i posebna priznanja za promicanje gospodarstva te za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu.

Dodjeli nagrada prisustvovat će hrvatski državni vrh.

Urednica: Zvjezdana Heina