Divlja zemlja - telenovela

3. prosinca na HRT - HTV 1 u 12:25 (12)

I
sabel Montalbán, djevojka iz grada, odlazi živjeti u selo u kojem žive roditelji i dva brata Aníbala Otera, njezina muža. Pa ipak, nitko još ne zna da će dolazak mlade žene u tu kuću zauvijek promijeniti sudbinu cijele obitelji.

Isabel se netom udala za Aníbala Otera, mladog poslovnog čovjeka, poduzetnog i ambicioznog, a ona je vlasnica male, ali obećavajuće tvrtke koja organizira ručkove. Život kao da se napokon osmjehnuo Isabel ... samo da nema toga napornog kašlja. Njezini sad već teški dišni problemi pogoršali su se u posljednje vrijeme zbog prevelikog zagađenja zraka u gradu. Posljedice za njezino zdravlje mogu biti kobne ako ubrzo ne smisli rješenje. Sad joj treba mir i čist zrak. Na njezino iznenađenje, Aníbal nalazi savršeno rješenje budući da njegova obitelj posjeduje uglednu kliniku u brdima. Isabel je očarana ljepotom pejzaža kojim dominiraju duboke i bujne šume, ali i mirna jezera puna svježe vode. No Isabel nije računala s time da će ondje ostati tako dugo ni da će brojni poslovi njezina muža tako često zadržavati u gradu.

Isabel se mora prilagoditi novom načinu života i naučiti živjeti s novom obitelji: s don Arturom, ljubaznim i blagim čovjekom, i s donom Amparo, ljubomornom ženom koja sve kontrolira, ali istinsku nelagodu u njoj budi blizina Sergija i Daniela, njezinih šurjaka. Sergio, mlađi Aníbalov brat, staložen i razborit čovjek, liječnik u obiteljskoj bolnici, čitavo se vrijeme brine o Isabelinu zdravlju zbog čega se ona lako navikne na njegovo ugodno društvo. S druge strane, tu je privlačan i divlji Daniel. On je slobodna duša među braćom Otero, čovjek koji svoje dane proživljava pun strasti i nekontrolirane energije. Privlačna snaga koju Daniel osjeti prema Isabel bukne u njemu čim je ugleda. Privlačna je snaga obostrana, ali zabranjena s obzirom na to da je Isabel i dalje žena njegova brata.

Neprestano daleko od muža, Isabel počinje preispitivati što zapravo osjeća prema njemu. Zna da njezino srce pripada jednomu od braće Otero, ali još joj nije baš sasvim jasno kojemu. Bolesna i sama u, za nju, novome svijetu, Isabel će u sebi potražiti spokoj koji joj je potreban da razbistri svoje misli i, što je još važnije, svoje srce. Priča je to o trima muškarcima zaljubljenima u istu ženu ... i o jednoj ženi osuđenoj da odluči koga će voljeti.

Aníbal priređuje zabavu za svoje menadžere i prijatelje. Isabel je vlasnica tvrtke koja sve organizira. Isabel i Aníbal se zaljube i vjenčanju. Na dan vjenčanja Isabel izgubi svijest, a liječnik kaže Aníbalu da stres i gradsko ozračje nisu dobri za njezino zdravlje, te da se moraju preseliti u provinciju. Isabel kaže Aníbalu da je sreća u nesreći da se razboljela jer će sada moći upoznati njegovu obitelj. On je predstavlja svojima, otac je vrlo ljubazan, no majka ne skriva da joj se snaha ne sviđa.

Amparo kaže Isabel i Aníbalu da će prirediti zabavu u njezinu čast. Za to vrijeme, neprijatelji njihove obitelji Moline upali su u pilanu, a Daniel prijeti Carlosu puškom. Aníbal kaže Danielu da je htio ubiti klijenta zbog duga. Daniel odgovori da je to jedini način razgovora s Molinama. Aníbal prigovara ocu da već dugo nije pregledavao račune, jer bi inače primijetio da njegov miljenik vodi pilanu u propast.

U seriji EN TIERRAS SALVAJES glume Claudia Álvarez (Isabel), Diego Olivera (Aníbal), Cristián de la Fuente (Daniel), Horacio Pancheri (Sergio), César Évora (Arturo), Daniela Romo (Amparo), Nerea Camacho (Alejandra), Emmanuel Palomares (Uriel), Lisardo Guarinos (Carlos), Ninel Conde (Carolina), Ximena Córdoba (Olga), Jessica Decote (Elisa), Martha Julia (Alba), Jonnathan Kuri (Iker), Lucas Bernabé (Andrés), Salvador Pineda (Amador), Daniela Álvarez (Regina), Luis Xavier (Rodolfo), Fabián Robles (Víctor), Jackie Sauza (Teresa), Claudia Echeverry (Carmen), David Palacio (Padre Blas), Maricruz Nájera (Rosa).

Autori su Ramón Campos i Gema R. Neira.