Apsurdistan: Ništa se ne isplati

Ponedjeljak na HRT1 u 20:05, dokumentarna serija
  
"Ništa se ne isplati" - je li to mantra kojom opravdavamo svoju nepoduzetnost i pravo da kritiziramo, ili je Hrvatska zaista zemlja u kojoj su privatna inicijativa i poduzetništvo osuđeni na propast? O svojim uspjesima i neuspjesima, preprekama i postignućima govore poljoprivrednici i poduzetnici.

Sadržaj je to posljednje, šeste epizode domaćeg dokumentarnog serijala intrigantnog naslova – 'Apsurdistan'.

- Hrvatska je zemlja apsurda. U dokumentarnom serijalu u šest epizoda pratimo razna područja života – administraciju, zdravstvo, lokalnu upravu i samoupravu, propast Slavonije, gospodarstvo, mostogradnju  i pitamo se – što je pošlo po krivu? Zašto je Apsurdistan postao sinonim za kaos u kojem živimo?, kaže urednica serijala Nataša Kolbas Kraljević i dodaje: 

- Serijal je plod gotovo dvogodišnjeg istraživanja i snimanja po cijeloj Hrvatskoj, više puta smo je prokrstarili u potrazi za odgovorima na pitanja koja 'žuljaju' ljude, a koja se mogu podvesti pod zajednički nazivnik: Pa to je stvarno apsurdno... Naime, odgovori koje uobičajeno dobivamo od institucija i političara su često demagogija i ideologija. Željeli smo izbjeći populizam, pa smo zato i otišli među obične ljude, da vidimo kako život stvarno izgleda.

Redateljica: Tihana Kopsa
Snimatelj: Dragan Ruljančić
Scenaristica i urednica: Nataša Kraljević Kolbas