Sretnik - upravljanje srećom ponekad je kobno

Od ponedjeljka do četvrtka na HRT - HTV 2 oko ponoći (12)

Što kada biste mogli upravljati svojom srećom? Je li to nešto najviše što možete nekome darovati? Ili pak njegova najgora noćna mora? Ovaj napet, vizualno dojmljiv triler nastao je prema ideji legendarnog autora stripova Stana Leeja.

James Nesbitt, nominiran za nagradu BAFTA, glumi detektiva Harryja Claytona, briljantnog, ali problematičnog policajca i okorjelog kockara, kojemu prijeti gubitak onoga do čega mu je najviše stalo - njegove obitelji...

Glumačku ekipu serije naziva Stan Lee: Lucky man predvodi James Nesbitt (našim gledateljima poznat po serijama Nestanak i Babylon), a glume još Eve Best (Sestra Jackie, Časna žena), Sienna Guillory (Fortitude, Luther), Amara Karan (Dr. Who, Otmica i otkupnina), Steven Mackintosh (Luther, A Song For Jenny), Darren Boyd (Fortitude, Zagonetni slučaj), Omid Djalili (film Janko Strižić, Dickensian, Pirati s Kariba: Na kraju svijeta) i Sendhil Ramamurthy (Heroji, Heroji: Novi početak, Ljepotica i zvijer).

Uz Stana Leeja, koautor i glavni scenarist je Neil Biswas, izvršni producenti su Richard Fell i Gareth Neame (Carnival Films) te Anne Mensah i Beverley Booker (Sky1). Izvršni koproducenti su Stan Lee, Gill Champion i Neil Biswas, a producent Chris Clough.

Serija je priča o detektivu Odjela za umorstva u Londonu Harryju Claytonu (James Nesbitt) koji na poklon dobiva hamajliju koja omogućuje onome tko je nosi da upravlja svojom srećom.

London je zahvatio val zločina: obračuni bandi u Sohou, pljačka dijamanata u Hatton Gardenu, ubojstva iz osvete u Shoreditchu, otmica u Canary Wharfu... Detektiv Harry Clayton počinje nazirati vezu između tih naoko nepovezanih događaja, no hoće li uspjeti uvjeriti svojega pretpostavljenoga, glavnog inspektora Wintera (Steven Mackintosh), koji ga smatra korumpiranim policajcem i okorjelim kockarom koji se na sve načine domišlja kako se izvući iz teške situacije u kojoj se našao?

Harryju je sreća okrenula leđa. Zbog ovisnosti o kocki napustile su ga supruga (glumi je Eve Best) i kći Daisy, njegov pretpostavljeni misli da previše riskira na poslu, a usto je dužan veliku svotu novca zloglasnom šefu podzemlja koji mu prijeti smrću. No slučajan susret s tajanstvenom ženom koja mu poklanja drevnu narukvicu odjednom mijenja sve... Čini se da s pomoću nje može upravljati svojom srećom, ali po koju cijenu?

Jedne noći u kockarnici, kad je već gotovo dosegao dno dna, Harry susreće prekrasnu, zagonetnu Eve (Sienna Guillory) koja mu poklanja neobičnu narukvicu govoreći mu kako ona donosi neizmjernu sreću onome tko je nosi. Na svoje iznenađenje, Harry otkriva da sretna narukvica djeluje i da se njegova sreća počinje mijenjati. No takva sreća dolazi uz određenu cijenu i Harry se ubrzo nađe u središtu vala zločina koji je zapljusnuo London. Imajući svu sreću ovoga svijeta na svojoj strani, on kreće u borbu protiv mračnih zločinačkih sila, istražujući niz ubojstava koja možda jesu, a možda i nisu međusobno povezana. No, hoće li to biti dovoljno da spasi sebe i svoju obitelj?

Ovo je priča o sreći, usudu, kockanju, praznovjerju i snošenju posljedica za svoja djela.