Kuhan i pečen - dobivamo posljednjeg finalistu!

Četvrtak na HRT - HTV 2 u 20:05

U četvrtoj polufinalnoj emisiji natječe se četvero dosadašnjih pobjednika. Pobjednik emisije posljednji je finalist showa Kuhan i pečen. U polufinalnoj borbi pomažu im poznati hrvatski chefovi Anita Margić i David Skoko.

U emisiji sudjeluju kuhari amateri - ljudi koji svakodnevno kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimentiranje namirnicama i različitim kulinarskim tehnikama. U natjecanju im pomažu vrsni profesionalci, na gastro sceni prepoznati i cijenjeni chefovi - David Skoko, Mate Janković, Anita Margić, Ivana Bekavac, Ivan Erak i Christian Misirača. Zadnju riječ ima sudac - Tom Gretić, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih kuhara.

Cilj je emisije razriješiti svakodnevnu dilemu onih koji užurbano žive. Što skuhati kad nemamo puno vremena i kako kombinirati namirnice koje već imamo u smočnici i hladnjaku?

Natjecatelji i chefovi pokazat će kako brzo spraviti jednostavna jela sa svježim sastojcima - baš ono što nam treba svaki dan u vlastitoj kuhinji - kad smo ograničeni vremenom i često bez ideje.

Emisiju Kuhan i pečen na području Republike Hrvatske možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.
Voditeljica emisije je Ana Vučak Veljača, redatelji Ivan Miladinov i Tihomir Žarn, a urednice Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak.