Tko je najbolji amaterski kuhar u zemlji?

Utorak na HRT - HTV 2 u 20:05

I u jako malo vremena se od posve "običnih" namirnica može napraviti itekako ukusan obrok! Dokazivali su nam to utorkom, srijedom i četvrtkom navečer kuhari entuzijasti, maštoviti amateri koji su se natjecali za titulu najboljega.

Večeras je veliko finale. Najbolji od najboljih - Marie, Anita, Vjekoslav i Ivan nadmeću se za titulu pobjednika prve sezone emisije Kuhan i pečen! Tko je najbolji amaterski kuhar u zemlji?
Na putu do titule im pomažu poznati hrvatski chefovi David Skoko i Christian Misirača.U emisiji sudjeluju kuhari amateri - ljudi koji svakodnevno kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimentiranje namirnicama i različitim kulinarskim tehnikama. U natjecanju im pomažu vrsni profesionalci, na gastro sceni prepoznati i cijenjeni chefovi - David Skoko, Mate Janković, Anita Margić, Ivana Bekavac, Ivan Erak i Christian Misirača. Zadnju riječ ima sudac - Tom Gretić, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih kuhara.

Cilj je emisije razriješiti svakodnevnu dilemu onih koji užurbano žive. Što skuhati kad nemamo puno vremena i kako kombinirati namirnice koje već imamo u smočnici i hladnjaku?

Natjecatelji i chefovi pokazat će kako brzo spraviti jednostavna jela sa svježim sastojcima - baš ono što nam treba svaki dan u vlastitoj kuhinji - kad smo ograničeni vremenom i često bez ideje.

Emisiju Kuhan i pečen na području Republike Hrvatske možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.
Voditeljica emisije je Ana Vučak Veljača, redatelji Ivan Miladinov i Tihomir Žarn, a urednice Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak.