Druga strana

Srijedom na HRT4 u 21.10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Matrix nije futuristički film nego informatički dokumentarac

Svaka uspješna firma, organizacija i država koristi moderne platforme i alate o kojima prije deset godina niste mogli ni sanjati. No, zagovornici teorije zavjere, kao krunski dokaz globalnog matrixa, reći će vam da jedna američka firma upravlja gotovo svim financijskim bazam i javnim registrima u Republici Hrvatskoj. Gost emisije dolazi upravo iz nje - Steve Cox, potpredsjednik grupe Oracle.

Devet od deset prosječnih Hrvata ne zna za Oracle. A i oni koji su čuli ne bi vam točno znali objasniti što oni zapravo rade? No, ako vam kažemo da na Oracle bazama i rješenjima počiva OIB, katastar, zemljišne knjige, carinski prijelazi, centralni obračun plaća, da su složili arhitekturu fiskalizacije u Hrvata, da se u njihovim bazama bilježe svi podaci o svim telefonskim pozivima glavnih hrvatskih teleoperatera (kad i koga ste nazvali, koliko je razgovor trajao....), da je njihov sustav onaj upravljanja lancem nabave i distribucije Konzuma te da su bitan dio srca informatičkog sustava najvećih hrvatskih banaka, odjednom progledate i shvatite da Oraclu ne možete pobjeći.

O budućnosti modernog poslovanja i trendovima razgovaramo sa Stevom Coxom, potpredsjednikom grupe Oracle.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4.10 te u subotu u 15.35 na HRT4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HRT4.