Bukurešt: EURO 2020., prijenos ždrijeba

Subota na HRT - HTV 1 u 18 sati, prijenos

Hrvatska radiotelevizija s ponosom objavljuje da je otkupila prava za EURO 2020. Svi ljubitelji nogometa i hrvatskog sporta sigurno neće propustiti prijenos svečane ceremonije izvlačenja ždrijeba skupina iz Bukurešta.

Poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija 'Starog kontinenta', među kojima je i Hrvatska. "Vatreni" su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E. Posljednja četiri sudionika europske smotre doznat ćemo u ožujku kada su na rasporedu play-off susreti u kojima će sudjelovati 16 ekipa.

Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama. Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.

Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.

To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana poput Italije, Engleske, Španjolske ili Njemačke.

Pogledajmo zajedno s kime će Vatreni u borbu za veliku titulu.
1. Italija

SKUPINE EP-a 2020.
KUPINA A (Rim, Baku):
1. Italija
SKUPINA B (Kopenhagen, St Peterburg)
1. Belgija, 2. Rusija, 3. Danska

SKUPINA C (Amsterdam, Bukurešt)
1. Ukrajina, 2. Nizozemska

SKUPINA D (London, Glasgow)
1. Engleska

SKUPINA E (Bilbao, Dublin)
1. Španjolska, 4. pobjednik dodatnih kvalifikacija B

SKUPINA F (Munchen, Budimpešta)
1. Njemačka

JAKOSNE SKUPINE

I: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska
II: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija
III: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka
IV: Wales, Finska, pobjednik dodatnih kvalifikacija A, pobjednik dodatnih kvalifikacija B, pobjednik dodatnih kvalifikacija C, pobjednik dodatnih kvalifikacija D