F20 - domaći psihološki triler

Četvrtak, 12. prosinca na HRT - HTV 2 u 21 sat (15)

Psihološki triler nagrađivanog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, "F 20", psihološki triler snimljen u nezavisnoj produkciji, suvremena je priča s mladim, dotad neotkrivenim glumcima u glavnim ulogama.

U središtu je mlada djevojka Martina (debitantica Romina Tonković) koja ljeti ostaje u Zagrebu i raznosi pizze, radeći u pizzeriji strogog oca (Mladen Vulić). Tako i upoznaje stidljivog mladića Filipa (Filip Mayer iz serijala o Koku) koji neprestano igra video igre i naručuje pizze. Djevojka za vikend poželi otići u provod na Zrće, no otac joj to ne dopušta, pa nagovori momka da ukradu očev novac i pobjegnu na more. To i naprave, no tada sve pođe po krivu, pa umjesto ostvarenja snova, Martinina stvarnost uskoro se pretvara u krvavu i mračnu noćnu moru...

- "F20" je najavljivan kao film s neočekivanim obratima, pun ljubavi, akcije, pjevanja i plesa. Kroz nelinearni slijed priče protkane ubojstvima motiviranima najtamnijim dijelom ljudske psihe, film obrađuje i teme ljubavnog odnosa mladih, disfunkcionalnih odnosa roditelja i djece, psihičke bolesti, modernih trendova, ističe se u najavi filma, koji nije za mlađe od 15 godina.

Zanimljivo je da je redatelj uvrstio inserte iz hrvatske video igre SCUM, koja je u međuvremenu postala globalno popularna, a široj publici u filmu se imao priliku predstaviti mladi bend "Mr. Albino".

Film je nastao na temelju scenarija Hrvoja Sadarića, koji je pobijedio na natječaju Ars Septima između 50 prijavljenih scenarija. Producent je zagrebački Filmosaurus Rex, snimatelj je Slobodan Trninić, skladatelj Mate Matišić, kostimografkinja Branka Tkalčec, montažer Dubravko Slunjski.
 
Djevojka Martina ljeti ostaje u gradu, prisiljena raditi u očevoj pizzeriji i raznositi pizze iako neprestano sanjari o odlasku na Zrće. I dok njezina prijateljica preko vikenda ide u provod, Martini strogi otac zabranjuje svaku pomisao na odlazak.  Poznanstvo s povučenim mladićem Filipom koji većinu vremena provodi kod kuće, igra videoigre i naručuje pizze, Martina koristi kao način izigravanja očeve zabrane. Međutim,

U ostalim su ulogama Lana Ujević, Alma Prica, Ksenija Marinković, Mladen Vulić, Alen Liverić, Robert Budak, Alen Šalinović.