Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, u 6:10, 10:05 te u 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Danas doznajemo piše li se točka na kraju rečenice u SMS-u i drugim sličnim brzim i kratkim porukama?

O mržnji iz psihosocijalne perspective bit će riječi u emisiji Pogledi od 10:08. Tako ćemo u emisiji vidjeti kako se tijekom 20. stoljeća pojavila masovna mržnja, a naposljetku i kako se mržnja uklapa u posve suvremene psihoprofile.

U emisiji Put pod noge od 11:12 čut ćete reportažu iz Plitvice Holiday Resorta, najzelenije oaze za kampiranje u Hrvatskoj.U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 pripremit ćemo vreću darova za jednog sveca, saznat ćemo kada se sije pšenica i upoznati jednu Luciju.

U emisiji Divni novi svijet od 13:30 nastavljamo ciklus Svemirsko doba, a govorimo o tome kako je bilo prvim astronautima u svemiru.

Tema emisije o znanosti Drag mi je Platon od 16:05 je klima. Akademik Mirko Orlić komentirat će najnovije podatke o ubrzanom zagrijavanju, poplavama, dizanju razine mora, javnim akcijama i mogućnosti prilagodbe novim životnim uvjetima.

U terminu Malih formi od 18:05 poslušajte djelo Tita Bilopavlovića Granični trenutak. On živi u hotelu. Iritiran je svime što čuje kroz zidove, svime što vidi kroz prozor. Ne može više podnijeti manifestacije svakodnevnoga života koje ga okružuju i odluči otići nekamo drugdje. No, ta soba, je li to doista hotelska soba?

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 govorit ćemo o memorijalnoj večeri Krešimira Bogutovca Stipe, autora tamburaške glazbe, tekstopisca, skladatelja i aranžera.

Priča za laku noć od 19:48 uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Naziv večerašnje priče je Vesela palačinka.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 22 sata u terminu Koncerti i festivali poslušajte snimku koncerta sastava Los Caballeros, pod nazivom Amor, amor, održanog 2014. u dvorani Vatroslava Lisinskoga kojim su proslavili 15 godina karijere.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 11 sati poslušajte Svijet glazbe. U Hrvatskom je glazbenom zavodu sinoć održana promocija knjige Glazbe prije svega hrvatske muzikologinje i diplomatkinje dr. sc. Zdenke Weber koja će nam se na početku emisije pridružiti u kratkom osvrtu na taj događaj. Dobitnica prestižne 32. Nagrade Ivo Vuljević koju dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež mladim umjetnicima za iznimna glazbena postignuća mlada je skladateljica Sara Glojnarić. Svečano uručenje nagrade koje će se održati sutra u 20 sati u Atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti najavljujemo uz predsjednika ocjenjivačkog suda, maestra Tončija Bilića.Sutrašnja večer donosi i najnoviji koncert u ciklusu Kanconijer kojim se obilježava 200. rođendan majstora bečke operete Franza von Suppéa te njegova uzora i vršnjaka - Jacquesa Offenbacha. Ulomke iz njihovih najuspjelijih glazbeno-scenskih djela Boccaccia i Hoffmanovih priča u koncertnoj verziji predstavljaju zvjezdani solisti Margareta Klobučar, Janja Vuletić, Krešimir Špicer i Ljubomir Puškarić, te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Aleksandra Markovića. Maestro i dvije dame iz pjevačke podjele s nama su u središnjici emisije. Na samome kraju nastavljamo s najavama adventskih festivala, u ovome slučaju to je 4. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu 2019. čiji program donosi organizatorica Ivana Lušić.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.