Puls o utjecaju klimatskih promjena na život u Hrvatskoj

Četvrtkom na HRT1 u 21 sat


U Pulsu ovog četvrtka:

Posljedice klimatskim promjena, manje ili više, svi osjećamo na svojoj koži. Hrvatski znanstvenici u više su navrata apelirali na naše političare da se suoče s najvećim problemom današnjice, a mi smo istražili kako su klimatske promjene utjecale na život u Hrvatskoj.

U Slavonskom Brodu kažu da nema osobe kojoj barem netko od bliže rodbine nije radio u "Đuri Đakoviću". Zato i nije čudno što nevolje s kojima se suočava nekadašnji gigant Brođani doživljavaju vrlo emotivno. Zavirili smo u pogone, čak i u one u koje kamera rijetko zalazi, i s njegovim bivšim zaposlenicima prisjetili se tvrtke koja je nekada proizvodila sve od metala - od igle do tenka.

Dean Roić rođeni je Hvaranin. Kuća mu je u povijesnoj gradskoj jezgri, obitelj mu živi od turizma, ali prije 15 godina Dean je pobjegao u hvarska brda. Nama je otkrio zašto je to učinio i kako u njima provodi zimu.

Morčić, vrijedni tradicijski nakit, simbol je Rijeke, Kvarnera i Hrvatskog primorja. Nažalost, vještina njegove izrade među onima je koje polako izumiru. U godini u kojoj je Rijeka europska prijestolnica kulture posjetili smo jednog od posljednjih moretista.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.

Urednica i voditeljica emisije je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.