Puls

Četvrtkom na HTV - HRT1 u 21 sat


Već neko vrijeme žestoku raspravu izaziva uporaba herbicida na bazi glifosata. Učinkovito suzbijaju korove i zato olakšavaju proizvodnju. No biolozi upozoravaju da loše utječu na kukce, pa se neki pitaju jesu li onda štetni i za ljude. Što su glifosati i što trebamo znati o njima?

U bolesti većina pita zašto baš ja. Ana kaže: "Zašto ne baš ja?" Upoznat ćemo hrabru ženu koja je, uz one sportske bitke, zahvaljujući Registru dobrovoljnih darivatelja koštane srži, dobila i životnu.

Jesmo li sretni? Ako je vjerovati istraživanjima, baš i nismo. Na listama na kojima se mjeri razina sreće, nekako smo uvijek pri dnu. Suvremeni način života postavlja sreću kao imperativ. No je li prirodno stalno biti sretan? I što je uopće sreća? Znamo li za čime tragamo?

U dobrom je društvu ipak teže biti tužan i nesretan. Ličani, naviknuti na zimu i samoću, to dobro znaju. Zato oni koji su ostali čuvaju stare običaje, među kojima je i tradicionalno pečenje rakije. Sve je praćeno pjesmom i pričama, smijehom i mudrostima u veselom društvu.

Urednica i voditeljica: Morana Kasapović
Urednica projekta: Maja Tokić

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.