General - "Više znoja, manje krvi"

Ponedjeljkom na HRT - HTV1 u 21 sat i AD na HRT3 u 21:05

Osmodijelnu seriju "General", biografsku ratnu dramu Antuna Vrdoljaka, gledatelji Hrvatske televizije imat će priliku gledati od 9. prosinca na Prvom programu.

U seriji o životu generala Ante Gotovine glavnu ulogu tumači Goran Višnjić. Redatelj Vrdoljak scenarij je napisao na temelju knjige Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general".

Serija je snimana istodobno s filmom koji je pretpremijerno prikazan u hrvatskim kinima simbolično na Dan domovinske zahvalnosti.

U 3. epizodi povratkom u domovinu Ante će svoje bogato vojničko i ratničko iskustvo iskoristiti u osnivanju profesionalnih vojnih snaga. Na Sljemenu organizira obuku dragovoljaca, pod geslom "Više znoja, manje krvi". Uskoro upoznaje generala Janka Bobetka s kojim će ga povezati iskreno prijateljstvo i duboko poštovanje. Zajedno će se suprotstaviti velikosrpskom planu da se Hrvatska presiječe na dva dijela. Ante vodi manju diverzantsku jedinicu čiji je zadatak onemogućiti prodor tenkova i tako kupovati vrijeme dok se hrvatska vojska ne naoruža. U jednoj akciji Ante je ranjen...

U seriji uz Gorana Višnjića glume Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Robert Budak.

Montažer je Alfred Kolombo. Fotografiju potpisuje Vjekoslav Vrdoljak, a glazbu Siniša Leopold.

Produkcija: Kiklop film d.o.o., koprodukcija: KFU Oktavijan (BiH)