Garaža: Mary May

6. siječnja na HRT – HTV 3 u 23:45

Mary May je, pola godine nakon što se prvi put predstavila javnosti, u suradnji s producentom Markom Mrakovčićem objavila album prvijenac "Things You Can`t Put Your Finger On".

Nominiran je za nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe", a svi relevantni glazbeni portali i novine uvrstili su ga u sam vrh najboljih ostvarenja 2018. Svoju glazbu opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Uživo svira s bendom koji čine redom izvrsni glazbenici - Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu, Borko Rupena na bubnjevima i Marko Ferlan na kontrabasu.

U travnju 2018. objavila je singl "Softest Tune" koji kritičari jednoglasno hvale. Od tada je nastupala na mnogobrojnim festivalima, objavila pet videospotova te je sve pohvale opravdala sjajno recenziranom, rasprodanom koncertnom promocijom albuma u Klubu Močvara. Malo je reći da je prate sjajne recenzije, prije su to hvalospjevi o glazbi koju stvaraju i izvode ovi talentirani glazbenici. Album prvijenac predstavili su na koncertima i festivalima diljem Hrvatske.

U listopadu su održali velik koncert u Zagrebu i manju turneju po Austriji i Njemačkoj. U studenom su snimili verziju uživo albuma prvijenca te se očekuje njegovo izdanje na vinilu u proljeće 2020.

U Garaži je Mary May izvela pjesme: Somewhere Else, Birdie, Black Porsche, A Lot i Never Fixed Nobody.

Voditelj je Ivan Vukušić. Urednica emisije je Snježana Nožinić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.