Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

28. prosinca na HRT - HTV 4 u 18:25

Posljednje ovogodišnje izdanje međunarodnog magazina u njegovoj 37. sezoni emitiranja donosi pet glavnih tema.

Zajednica Cenacolo u Vrbovcu dio je svjetske mreže što ju je pokrenula 1983. talijanska časna majka Elvira Petrozzi. Riječ je o slobodnom udruživanju osoba koje se žele izliječiti od različitih ovisnosti uz radnu terapiju i molitvu. Jedan od načina vraćanja u normalan život je i organizacija božićnih živih jaslica ispred zagrebačke katedrale. 

Život i njegovi beskonačni pojavni oblici, osjećaji, sitne dogodovštine bilo kojeg pojedinca... Za sve su to imali sluha u Slovenskom etnografskom muzeju. Njihova stalna izložba  "Ja, mi i drugi" na intiman način povezuje Slovence s cijelim svijetom.

Na cijelom srednjoeuropskom prostoru posebno mjesto među božićnim slasticama zauzimaju medenjaci. Tako je i u Mađarskoj. U Öttömösu, nedaleko od Segedina, devet vrijednih žena radi ih cijele godine, uvijek u novim oblicima i živim bojama.

Skromnost pristupa planinama kao učiteljicama života koje pružaju snagu pred teškim kušnjama u životu –  to je filozofija talijanskog bračnog para koji godinama obilazi najviše svjetske planinske vrhove. Nives i Romano nadahnjuju svojom alpinističkom pričom.

Vrhunska blaga koja nam nudi, priroda je oblikovala milijunima godina, a o nama ovisi kako ćemo ih očuvati. Breitachklamm na jugu Bavarske blizu Oberstdorfa poznat je već deset tisuća godina kao najdublji klanac srednje Europe. Osvijetljen bakljama, bljesnuo je u svoj svojoj divljoj krasoti.

Reprizno izdanje magazina na rasporedu je u nedjelju u 15:05 i 3:30.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.      
Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.