Božićni program Hrvatskog radija

Prvi program Hrvatskog radija

Na Badnju večer u prigodnom programu od 20:15 do 22 sata doći će nam u goste prof. dr. Mijo Nikić, teolog i psiholog, svećenik i isusovac redovnik, član družbe kojoj je pripadao i papa Franjo, između ostaloga i predsjednik zaklade biskupa Josipa Langa te možemo reći nasljednik započetog djela patera Antuna Cveka, koji je nažalost ove godine umro. Urednik i voditelj emisije je Ivan Dukarić Stubičar.


Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Od 22:30 do 23:57 slijedi Koncert Tiha noć u Vukovaru urednice Maje Martinec Hollos. Od ponoći pratimo misu Polnoćku u izravnom prijenosu iz zagrebačke katedrale koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić. Iz zagrebačke katedrale prenosimo i Božićnu misu od 10 sati.

U našemu programu tradicionalno emitiramo čestitku kardinala Josipa Bozanića na Badnjak u 19:20, te poruku i blagoslov Urbi et orbi pape Franje iz Vatikana na Božić u podne.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskog radija

Drugi program Hrvatskoga radija na Badnjak od 14 do 18 sati donosi obilje božićnih pjesama uz kratke priče o prvim snimkama i izvođačima tih božićnih pjesama, te blagdanske zanimljivosti i kontakt program sa slušateljima. Blagdanski program bit će realiziran iz centra Zagreba iz studija u Bogovićevoj ulici i studija HRA2 na Prisavlju. Tijekom cijelog blagdanskog programa nagrađivat će se vjerne slušatelje i ugostiti poznate osobe iz javnog, kulturnog, glazbenog i sportskog života.


Foto: Dario Njavro za HRT

U 20 sati na Božić emitirat će se snimka božićnoga gala koncerta iz Bjelovara, nakon čega slijedi snimka live božićnog koncerta Mariah Carey. Na Štefanje, tradicionalno na Drugom, prijenos koncerta Božić u Ciboni.

Međunarodni programski kanal Glas Hrvatske

Tijekom božićnih ali i novogodišnjih blagdana Međunarodni radijski programski kanal Glas Hrvatske, kao i svake godine, prati tradicionalne Božićne proslave i okupljanja Hrvata diljem svijeta, s osvrtom na najznačajnije događaje u pravcu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske tijekom 2019. godine.

U blagdanskim izdanjima emisija - Hrvatima izvan domovine, Globalna Hrvatska, Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?, Na valovima staroga kraja …, pridružit će nam se predstavnici hrvatskih zajednica i udruga iz Vancouvera, Aucklanda, Chicaga, Pittsburgha, Sydneya, Toronta, Buenos Airesa, Punta Arenasa, Rima, Beča, Pečuha, Subotice, Mostara i drugih gradova u kojima žive Hrvati. Pripremamo i posebno izdanje religijske emisije Živjeti put nade koja prati djelovanje hrvatske inozemne pastve.


Foto: Dario Njavro za HRT

Prigodnim sadržajima iz hrvatske tradicijske kulture koji su dio hrvatskog identiteta i pomno se njeguju u našemu narodu, kako u domovini, tako i izvan nje, obogaćujemo naš blagdanski program rubrikom Cro-gastro-magazin na hrvatskom, engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. Te teme obrađujemo i u posebnom izdanju emisije Hrvatski stil u kojoj nam domaćice spravljaju tradicionalna blagdanska jela.

Program će obilovati hrvatskom glazbom i tradicionalnim napjevima u duhu blagdana. U posebnom izdanju je i zadnja ovogodišnja emisija Hrvatima izvan domovine na Štefanje, koju prenosi i 1. program Hrvatskoga radija od 20:15 do ponoći. Uz teme koje u te dane povezuju domovinsku i iseljenu Hrvatsku, svečanu atmosferu upotpunit će izravna javljanja s koncerta Božić u Ciboni. Tijekom blagdana, prigodne govorno-glazbene emisije priprema i naša redakcija na engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku.

Radijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.