Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Blagdansku misu iz zagrebačke katedrale
možete pratiti u izravnom prijenosu od 10 sati. Svečano božićno euharistijsko slavlje tradicionalno će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.Izravni prijenos Papinog obraćanja Urbi et orbi iz Vatikana pratite od 12 sati. Božićnu poruku gradu Rimu i cijelome svijetu na pragu sedme godine ponitifikata izreći će papa Franjo koji će tom prigodom svima udijeliti i svoj apostolski blagoslov.

Kako klimatske promjene utječu na promjene u prirodi? Kako se šume nose s time, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 13:30. U emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 16:05 o otkrićima, događajima i istraživanjima koja su obilježila 2019. godinu u astrofizici govore Dijana Dominis Prester, Vibor Jelić i Darko Horvatić. U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Mire Pijace i Jasne Mesarić Kruh naš svagdašnji - tijelo Isusovo.


Foto: Dario Njavro za HRT

O Božiću i hrvatskim božićnim običajima govorit ćemo u emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25, te slušati božićne pjesme iz raznih dijelova Hrvatske.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Tee Gjergjizi Agejev Božić u našem parku.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 20 sati emitirat će se snimka Božićnoga gala koncerta iz Bjelovara, a od 23 sata emitirat ćemo snimku božićnog koncerta Mariah Carey.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Na sam Božić, uz obilje klasične glazbe prožete blagdanskim ugođajem u brojnim emisijama na Trećem programu, od Jutarnjeg koncerta, Svijeta glazbe te Života glazbe, ističemo emisiju Zaboravljeni glasovi od 14 sati koja donosi prvi tonski zapis iz Zagrebačke katedrale, snimljen u prosincu davne 1927., i svjedoči o starim hrvatskim božićnim pjesmama toga vremena.Od 20 sati u Izlogu sadašnjice donosimo sakralnu glazbu velikana jazz glazbe - Dukea Ellingtona. Slušat ćemo koncert u sklopu ciklusa BBC, Proms održanog u Royal Albert Hallu u Londonu. U drugom dijelu emisije poslušajte hrvatske tradicijske božićne napjeve u obradi Tomislava Fačinija, te u izvedbi Zbora Hrvatske radiotelevizije.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.