General - Ante na južnom bojištu

Ponedjeljkom na HRT - HTV1 u 21 sat i AD na HRT3 u 21:05

Osmodijelnu seriju "General", biografsku ratnu dramu Antuna Vrdoljaka, gledatelji Hrvatske televizije imat će priliku gledati od 9. prosinca na Prvom programu.

U seriji o životu generala Ante Gotovine glavnu ulogu tumači Goran Višnjić. Redatelj Vrdoljak scenarij je napisao na temelju knjige Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general".

Serija je snimana istodobno s filmom koji je pretpremijerno prikazan u hrvatskim kinima simbolično na Dan domovinske zahvalnosti.

U 4. epizodi, po izlasku iz bolnice Ante odlazi na južno bojište sa zadatkom obrane Dubrovnika i Dalmacije. Uskoro ga general Bobetko imenuje zapovjednikom Zbornog područja Split, a glavni mu je zadatak onemogućiti povezivanje neprijateljskih snaga iz Knina i Banje Luke. U Livnu ga čeka vojnički veoma teška situacija, ali i novi suborci...

U seriji uz Gorana Višnjića glume Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Robert Budak.

Montažer je Alfred Kolombo. Fotografiju potpisuje Vjekoslav Vrdoljak, a glazbu Siniša Leopold.

Produkcija: Kiklop film d.o.o., koprodukcija: KFU Oktavijan (BiH)