Ciklus filmova o Harryju Potteru na Drugom!

I ove smo godine za djecu na školskim praznicima priredili bogat program, u kojemu se posebno ističe prava poslastica: ciklus od svih osam dječjih filmova o najslavnijem mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

S više od sto milijuna prodanih kopija, na više od 46 jezika, serija bestselera J. K. Rowling, o pustolovinama najdražeg čarobnjaka na svijetu, Harrya Pottera, postala je istinski svjetski fenomen koji je dirnuo i zaokupio maštu čitatelja različite dobi širom svijeta.

Ciklus na Drugom programu počinje u četvrtak, 2. siječnja u 21 sat, a samo u subotu i nedjelju filmove o malenom čarobnjaku emitirat ćemo u 20:05.
Ciklus u četvrtak otvara BBC-jev dokumentarni film Harry Potter: povijest čarobnjaštva. Čarobno je to putovanje stvarnom prošlošću koja je nadahnula knjige o Harryju Potteru.

Prvi prikazujemo fim  Harry Potter i kamen mudraca, snimljen 2001. u režiji Chrisa Columbusa te nominiran za tri Oscara: kostimografiju, glazbu i scenografiju. Ovaj pustolovni obiteljski film ovjenčan sa 14 nagrada i 46 nominacija nastao je prema prvome dječjem romanu književnice J. K. Rowling, a govori o dječaku Harryju Potteru koji na svoj 11. rođendan doznaje da je sin dvoje moćnih čarobnjaka, te da i sam posjeduje jedinstvene čarobne moći.

Slijede Harry Potter i odaja tajni (3. siječnja), Harry Potter i zatočenik Azkabana (4. siječnja), Harry Potter i plameni pehar (5. siječnja), Harry Potter i Red feniksa (6. siječnja), Harry Potter i Princ miješane krvi (7. siječnja), te Harry Potter i darovi smrti 1 (8. siječnja).

U četvrtak 9. siječnja ciklus završava, drugim dijelom velikog filmskog čarobnjaškog finala – epizodom Harry Potter i darovi smrti 2 završava fantastičan filmski serijal.