Garaža: Ogenj

16./17. prosinca na HRT – HTV 3 u 0:05

Koprivnički folk rock-sastav Ogenj potkraj 2015. osnovalo je nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u glazbu. Glavni cilj bio im je napraviti vesele pjesme koje slave život i sve vezano uz njega.

Godina 2018. bila je svojevrsna prekretnica. Prvi objavljeni album "Domaj" iznjedrio je nekoliko iznimno uspješnih singlova kao što su "Lepa Mara", "Hote, hote", "Ljubaf na najjakše" i "Domaj". Prošlog proljeća Ogenj je osvojio dva Porina u kategorijama 'Novi izvođač godine' i 'Najbolji album etno glazbe' za album "Domaj", a iste godine nominirani su i za prvu Rock&Off nagradu, za Veliki prasak godine i izvođača godine prema glasovima publike.

Ogenj čine Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica), Denis Kuzel (bubnjevi), Luka Iverac (viola, harmonika), Filip Kušnjer (gitara) te Borna Ilić (bas gitara).

Uz brojne klupske i festivalske nastupe diljem regije u 2019. odradili su i uspješnu turneju po Poljskoj i sjeveru Njemačke te još mnogo nastupa na domaćem terenu, a zatim se uputili u studio gdje trenutačno dovršavaju novi, drugi album još nepoznatog naslova, koji planiraju objaviti do proljeća 2020. Od većih koncerata koji su pred njima izdvajamo 5. 'Antivalentinovo' u veljači 2020.

U Garaži izvode: Jedina, Dok sam s tebom imam se, Ljubaf na najjakše, Fakinska, Domaj, Veljki kralj, Moreš ti to i Si kak jen.

Urednica emisije je Snježana Nožinić.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.