Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10 sati ne propustite emisiju Tisuću bisera od 10:30 koja se ove subote emitira iz studija Hrvatskoga radija u Splitu. Govorimo o stanovnicima Drvenika Malog koji zbog uvjetne luke često ostaju bez trajekta, a zbog dotrajalih instalacija bez struje. Na Trgovačkom sudu u Splitu prihvaćen stečajni plan bračkog Jadrankamena. Trajekt Lastovo sirenom odao počast dječaku koji je volio brodove. I Hvarani čuvaju baštinu svojih predaka i tradicionalno "kolendavanje". Neke su to od tema emisije.

Violinisticu Stellu Chen, pobjednicu Međunarodnoga violinističkog natjecanja Kraljica Elizabeta 2019. predstavljamo u emisiji Na pragu uspjeha od 13:10.U šumovitoj i bogatoj Slavoniji prije gotovo 150 godina, bolji su život potražili Talijani. Škrtu zemlju podno Alpa htjeli su zamijeniti plodnom te su iz područja sjeveroistočne Italije, grada Belluna u regiji Veneto krenuli na put u nepoznatu im zemlju. Obitelji s djecom i jedan starac s biblijom u rukama i fenjerom koji im je osvjetljavao put došli su pješice u zapadnu Slavoniju. I tu su ostali i opstali. Priču o Talijanima na području Grada Lipika danas baštine, svjedoče i dalje izgrađuju njihovi potomci okupljeni u Zajednici Talijana Lipik kojoj je na čelu Lionela Brisinello. U današnjoj emisiji Multikultura od 16:05 poslušajte njihovu priču, priču iz talijanske oaze u Slavoniji.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Nezaboravni razgovori u kavani Corso - Posljednji gost kavane Corso, Dubravka Jelačića Bužimskog.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Stoliću prostri se Tihomira Horvata.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati emitiramo emisiju Svakom loncu poklopac, zamišljenu kao projekt koji za svrhu ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.Današnji Filmoskop od 13 sati bavit će se filmskim Festivalom Black Nights u Tallinnu te opusom i poetikom Alejandra Jodorowskog.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Opera na Trećem, od 20 sati na rasporedu je snimka opere u 4 čina Werther Julesa Masseneta, izvedbe iz Kraljevske opere Covent Garden u Londonu.  Orkestrom Kraljevske opere u Covent Gardenu ravna Edward Gardner.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) 

Od 20:05 emitiramo The Voice Hrvatska. U četvrtu Audiciju mentori su krenuli izjednačeni: svatko u svom timu ima po 6 natjecatelja!

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Američku biografsku dramu Divljina sa Reese Witherspoon i Laurom Dern pogledajte od 20 sati. Cheryl odlazi iz Minneapolisa kako bi prešla 1800 km od ukupno 4200 km staze Pacific Crest Trail. Bit će to putovanje na kojem će upoznati sebe i iscijeliti rane.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.