Multibox - Prizmina glazbena kutijica

Subota na HRT - HTV1 u 14:30,  dokumentarno-glazbena emisija 
 
Na samom kraju godine ekipa magazina Prizma vodi vas na glazbeno putovanje i vadi darove iz šarene glazbene kutijice - Multiboxa.

Tri ansambla koji su sredinom devedesetih svoje prve medijske nastupe imali upravo u Prizmi, a njihov zvuk pripada world musicu: bošnjački Bulbuli, židovski Jewsersi i makedonske Ezerki s orkestrom Sedum osmini, u Multiboxu će izmiješati pjevačice i glazbenike te stvoriti jedinstveni glazbeni doživljaj koji jednako govori o tome koliko se manjinski identitet i čuva, i razvija kroz glazbu, ali i kako smo otvorena srca spremni preuzimati nove harme, nove jezike, a onda i druge i drugačije.

Trojica glazbenika čiji su glazbeni korijeni u rock'n'rollu, jazzu i klasici - Ismet Kurtović, Mario Igrec i Bruno Urlić - potpisuju nove aranžmane, a bogata HRT-ova arhiva otkriva zanimljivosti iz 25 godina ansambala i vaše, i naše Prizme.

Dokumentarno-glazbena emisija uz koju ćete moći zapjevati sevdalinke etnouspješnice i otkriti da pjevušite i klezmer, a da to možda i niste znali!

Urednica: Daniela Draštata
Producentica: Ivana Alilović
Redatelj: Miljenko Bukovčan