Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, tri puta na dan od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Crtica je zapravo spojnica, a crta je crtica. Danas se podsjećamo njihove upotrebe.

Zagrebačko Sveučilište u protekloj je godini proslavilo 350 godina postojanja. Jesu li se dogodili značajni pomaci u osiguravanju kvalitete studija i studiranja, koje teme zanimaju studente i o čemu su najčešće studenti novinari pisali, otkrit će nam ekipa studentskog časopisa Global. A zanimljivim razgovorom obilježit ćemo i 50 godina studija montaže. Budite s nama od 10:08 u emisiji Izvan okvira.

O najvažnijim događajima na osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini hrvatskog obrazovnog sustava, s naglaskom na provedbu Škole za život i najveći prosvjed prosvjetara u emisiji U pomaku od 13:30 razgovaramo s osnivačem i glavnim urednikom portala srednja.hr, Markom Matijevićem.


Foto: Dario Njavro za HRT

Je li bilo različitih, zanimljivih, intrigantnih izložbi koje su se istaknule u ovoj godini? U današnjem Kretanju točke od 16:30 poslušajte naš izbor onoga što vam se nudilo tijekom 2019.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Princeza Dalija se prepala Tamare Bakran.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati emitiran u vrijeme odlaska s posla i boravka u automobilima, donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19 sati u emisiji Tradicijska glazba slušat ćemo božićne i novogodišnje pjesme i glazbu koju su nam kao svoj prilog poslale mnoge radijske postaje, članice Europske radijske unije.Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) 

Od 20:05 na programu je dokumentarna serija Opstanak i večerašnja epizoda Nestanak. Broj novorođenih u Hrvatskoj je iz godine u godinu sve manji, a Hrvatska se istodobno suočava i s ozbiljnim problemom starenja populacije. Uz intenzivno iseljavanje, te negativne demografske činjenice dovode u pitanje održivost zdravstvenog, mirovinskog i svih ostalih sustava. Bili smo s majkama i sa starijim osobama u raznim dijelovima Hrvatske i Irske.

U videonajavama pogledajte što još izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.