Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Istarski pršutari žele se udružiti sa slavonskim svinjogojcima i osnovati prvu domaću sektorsku proizvođačku organizaciju. Ona bi im trebala osigurati domaću sirovinu, jedinu koju smiju koristiti za svoj zaštićeni proizvod, te u Slavoniji potaknuti proizvodnju tovljenika "dvjestokilaša"! Iz godine u godinu raste proizvodnja domaćih pjenušaca i povećava se njihova kvaliteta. Sve su brojniji i vinari koji se žele okušati u toj proizvodnji. Nažalost, za domaćeg potrošača to je još uvijek piće kojim se nazdravlja jedino na Novu godinu! Više doznajte u Emisiji za selo i poljoprivredu koju emitiramo od 8:05.


Foto: Dario Njavro za HRT

Nedjeljnu misu prenosimo iz župe Slavonski Kobaš u Požeškoj biskupiji. Od 10:50 saznajemo više o samo župi, a od 11 sati misu iz župne crkve Sv. Ivana Krstitelja predvodit će župnik Goran Kovačević.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10, zaključit ćemo preslušavanje božićnih broj 1 singlova, tj. pjesama koje su u tjednu uoči Božića postali ili ostali broj 1. top ljestvice u Velikoj Britaniji, i tako osvojili vrh u tom, za britansku glazbenu industriju najprestižnijem tjednu u godini. Donosimo vam izbor pjesama iz posljednjih dvaju desetljeća prošloga stoljeća, ali i jednu iz novog milenija koju smo ostavili za danas.Ove nedjelje u jazzy izdanju Glazba s potpisom od 14:05 vodimo vas u filmski svijet. Svijet trilera i akcije!

Božićne pjesme i kolede s albuma Svjetlo božićne noći u izvedbi Folklorne družine Vuga iz Karlovca, poslušajte u emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu Priča o prvom duhu Ane Đokić Pongrašić.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12 sati možete pratiti proglašenje najboljih sportaša Hrvatske u 2019.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Božićni napjevi, hrvatski i svjetski, teme su današnjeg Razgovora s povodom od 16 sati s maestrom Vladimirom Kranjčevićem.

U posljednje ovogodišnje izdanje četverosatne Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo tri poznate partiture Georga Friedricha Händela, a to su Muzika na vodi i Glazba za kraljevski vatromet koje donosimo u izvedbi njemačkog ansambla Collegium Aureum, te majstorov trodijelni oratorij Mesija, što ćemo ga ove radijske večeri premijerno čuti u briljantnoj izvedbi u kojoj je prošle godine, pod ravnanjem maestra Vaclava Luksa, u praškoj dvorani Rudolfinum sudjelovao i zaista izniman hrvatski bas-bariton Krešimir Stražanac.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.