Korak do neba - u potrazi za istinom

Od ponedjeljka do srijede na HRT - HTV1 u 15:50 - serija (12)

Radnim danom na Prvom prikazujemo novu, petu sezonu serije Korak do neba.

Na kraju prethodne sezone Neri je pronašao osjetljivu ravnotežu između svoje osobne boli i želje da započne nov život. Budućnost se čini mogućom čak i za njega, pogotovo kad se Emma vrati u San Candido nakon jednogodišnjeg izbivanja. Zašto se vratila? I prvenstveno, što ju je tako dugo držalo daleko?


Razlog njezina povratka izgleda da nije Francesco Neri nego njegov glavni neprijatelj Albert Kroess zvani Učitelj. Upravo je njega Emma došla posjetiti u zatvor. Je li se Učitelj promijenio kao što tvrdi ili je ostao isti onaj kakvog smo upoznali u prethodnoj sezoni serije? I je li se Francesco zaista oslobodio duhova prošlosti? Ili će ga Devino ludilo i dalje mučiti?

Neočekivani događaj u kojem bude ugrožen Emmin život otvori sva ta pitanja. A Francesco dolazi do otkrića još jedne tajne koja se pojavi nakon Deve i to ga natjera da preispita sve u što je dotad bio siguran.

Uz njega je u svemu tome bivša sljedbenica Deve Adriana Ferrante, koja će mu pomoći, a i sama želi početi nov život daleko od noćnih mora koje joj je prouzročila sekta. Prethodne je godine Adriana postala prisna Francescova prijateljica i čini se spremnom na sve kako bi zapovjedniku rendžera pomogla da otkrije istinu koju traži.
Sadržaj epizoda potražite na rasporedu emitiranja.
Uloge: Daniele Liotti (Francesco Neri), Enrico Ianniello (Vincenzo Nappi), Rocio Munoz Morales (Eva Fernandez), Pilar Fogliati (Emma Giorgi), Stefano Cassetti (Bruno Moser), Gianmarco Pozzoli (Huber Fabricetti), Giulia Fiume (Adriana Ferrante), Serena Autieri (Ingrid Moser), Beatrice Arnera (Valeria Ferrante), Jenny De Nucci (Isabella), Matteo Oscar Giuggioli (Klaus Moser), Sinja Dieks (Elena Salvi), Matteo Martari (Albert Kroess)
Autor: Salvatore Basile
Odabrala: Martina Rajšek