Priča o nama s Morganom Freemanom: Borba za slobodu

12. siječnja na HRT - HTV 1 u 21:25

Kako se razvila ljudska civilizacija? Zašto se naša društva diljem svijeta čine tako različitima? Kakvo će biti društvo u budućnosti s obzirom na to kako globalizacija i tehnologija iz temelja mijenjaju naš način života?

U vrijeme kada se čini da globalni događaji razdvajaju kulture ova fascinantna nova dokumentarna serija širokog opsega i intimna stila traga za temeljnim silama koje drže naša društva na okupu i otkriva univerzalnu ljudskost u svima nama.

Glumac i dobitnik Oscara Morgan Freeman kreće na put oko svijeta upoznati ljude iz različitih kultura i razumjeti kako je ljudska kultura poprimila tako mnogo fantastičnih oblika. Morgan Freeman istražuje teme kao što su vjerovanja i potraga za slobodom proučavajući sve ono po čemu se razlikujemo od ostatka životinjskog carstva, sve do ratova i krvavih sukoba koji, čini se, guraju društvo naprijed unatoč našoj težnji za mirom.

Proučava našu potrebu za osnovnim plemenskim vezama koje društvu omogućuju napredak i istražuje kako su promjene u dinamici moći oblikovale naš svijet. Također proučava buntovni duh i one pojedince koji žele promijeniti društvo i pita se kako ljubav, kao iskonska sila, utječe na kulture diljem svijeta te kamo će nas ljubav odvesti u budućnosti.

U 1. epizodi naziva Borba za slobodu Morgan Freeman putuje oko svijeta u želji da bolje razumije pojam slobode. Od zatvorske samice i logora za prisilni rad do društvenih tabua i zakona koji brane slobodu govora i izražavanja, čini se da se neprestano borimo za slobodu. Pojedinci i cijele nacije suočavaju se s pitanjem: Hoćemo li ikada uistinu biti slobodni?

Producenti dokumentarne serije su James Younger, Lori McCreary, Morgan Freeman i Betsy Forhan.