Bravo, maestro - hrvatska drama

3. siječnja na HRT - HTV 3 u 21 sat

Glavni je motiv filma degradacija ličnosti, raspad osobnog i društvenog morala, a sve je to prikazano pomoću lika mladog skladatelja Vitomira Bezjaka.

Bezjak je kao siromašan student ušao u imućnu kuću jednog rukovodioca oženivši njegovu rastavljenu kćer. S takvim vezama i živeći u blagostanju on nastoji komponirati. No brak se brzo raspao te Bezjak gradi društvenu karijeru, prihvaća razne dužnosti i pomalo stječe vlast.

Međutim, skladanje mu ne ide od ruke. Ipak, napisao je simfonijsku operu, ali se ispostavlja da je iskoristio partituru kolege koji mu je svoj rad donio na natječaj. Skandal je odjeknuo, ali opera se ipak izvodi.

U hrvatskoj drami iz 1978. glume Rade Šerbedžija, Aleksandar Berček, Koraljka Hrs, Božidar Boban, Radojka Šverko, Mladen Budiščak, Ante Vican, Zvonimir Lepetić, Izet Hajdarhodžić, Angel Palašev, Zlatka Petković. Scenaristi su redatelj Rajko Grlić i Srđan Karanović. Montažerka je Živka Toplak, a scenografi Dinka Jeričević i Dražen Juračić. Fotografiju potpisuje Živko Zalar, a glazbu Branislav Živković.

Rade Šerbedžija je osvojio Zlatnu arenu za glavnu ulogu u Puli, Živko Zalar za kameru.