Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, tri puta na dan od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Za nagradu što ste i danas s nama - nekoliko dosjetki temeljenih na igri jezikom!

U novogodišnjoj emisiji Civilno društvo od 8:30 predstavljamo KPD Sloga iz Pakraca. Poslušajte što sve rade, kako glume i što nam žele u 2020. godini.U emisiji Pogledi od 10:08 govorimo o povijesti kalendara i Nove godine.

Po vašem izboru od 12:20 jedan od najboljih europskih simfonijskih orkestara Birminghamski simfonijski orkestar pod vodstvom Simona Rattlea izvest će u orkestracijama Luthera Hendersona skladbe Dukea Ellingtona koje su obilježile povijest jazza 20. stoljeća.

Svemirsko doba... i kakve mi koristi imamo od njega? To je pitanje emisije Divni novi svijet od 13:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

Zdravu novu godinu želimo vam u emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 16:05. Najvažnija otkrića i događaje komentira prof. dr. Svjetlana Kalanj Bognar, s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, neuroznanstvenica i urednica časopisa Croatian Medical Journal.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Jasne Mesarić i Marije Pečnik Kvesić Uvijek je vrijeme za kavu!. Ova kratka dokumentarna forma pohvala je kavi čije se podrijetlo zna i koja se priprema na poseban, posvećen način. Ona govori o vrhunskoj kavi koja prelazi što kraći put od farme preko pržionice do uživatelja kave u šalici. Ali i o običnoj kavi koju kod kuće priprema nečija baka i koja također može biti izvanredna, fina, ukratko – vrhunska.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:30 na Drugom programu Hrvatskoga radija i Drugom programu Hrvatske televizije možete pratiti prijenos koncerta Valceri, polke i druge špelancije Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz Varaždina.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 11:15 budite uz Treći program Hrvatskoga radija i prvi program Hrvatske televizije i poslušajte Novogodišnji koncert iz Beča. Bečki filharmoničari i ovu Novu godinu priređuju tradicionalni svečani koncert s glazbom iz bogatog repertoara dinastije Strauss i njihovih suvremenika. Novogodišnjim koncertom Bečke filharmonije 2020. prvi će put ravnati Latvijac Andris Nelsons, šef-dirigent orkestra Gewandhaus u Leipzigu i glazbeni ravnatelj Bostonskog simfonijskog orkestra.

U videonajavama pogledajte što još izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.