Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput dnevno, u 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. Radnu godinu počinjemo vašim pismima: kurikul nije kurikulum, tisuće nisu tisuću, a sati naleta nisu sati leta.Što donose nove Vladine mjere zapošljavanja za 2020. godinu? Hoće li napuštanje modela kvota za uvoz stranih radnika riješiti problem radne snage? Bliži li se zabrana rada nedjeljom u trgovinama? O tržištu rada u prvoj ovogodišnjoj U mreži Prvog od 7:30 govore ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i glavni direktor HUP-a Davor Majetić. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

U prvoj novogodišnjoj Vizi od 8:05 poslušajte drugi dio pregleda i analiza događaja i fenomena koji su obilježili svjetsku i europsku politiku u prošloj 2019. Govorit ćemo o burnim političkim zbivanjima u susjednim državama regije jugoistoka Europe, o pojavi i značenju populizma i suverenizma u europskoj i svjetskoj politici, o valu masovnih socijalnih prosvjeda od Južne Amerike, Afrike do Bliskog istoka protiv siromaštva i korupcije političkih elita, o raspravama i jedinstvu u NATO-savezu, o srednjoistočnim sukobima i krizama te o borbi protiv klimatskih promjena i ključnim problemima koji će utjecati na svijet i u 2020.

Može li odvjetnik sačuvati moral braneći nemoralnu stranku? Zbog čega i ubojice znaju izazvati sućut okoline? Može li pravnik sa sigurnošću znati da je donio najbolju odluku? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Slovo zakona od 11:12.


Foto: Dario Njavro za HRT

Robert Funčić, skladatelj i glazbeni producent iz Rijeke objavio je svoj prvi album Dječak, brod, čempres. Izbor pjesama s tog izdanja autorski je odabrao Tomislav Goluban za emisiju Po vašem izboru od 12:20.

Uoči proslave Božića po julijanskom kalendaru u emisiji Religijski forum od 18:05 o Božiću i pripravi za Božić, o proslavi 800. obljetnice autokefalnosti te o događajima u Crnoj Gori govori mitropolit zagrebačko-ljubljanski SPC-a Porfirije.

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 govorit ćemo o igrokazu Severinsko ofiranje koji izvodi kulturno umjetničko društvo Frankopan iz Severina na Kupi. O tom igrokazu razgovarali smo s Lucijom Halužan Hačić, stručnom suradnicom Posudionice i radionice narodnih nošnji u Zagrebu.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svakodnevno djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Nevidljiva pahulja.

Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, u utrci za Pantovčak preostalo je dvoje kandidata Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović. Od 20:05 uživo na Prvom programu Hrvatske televizije i Prvom programu Hrvatskoga radija pratite novo sučeljavanje, a snimku sučeljavanja poslušajte na HR 1 sutra od 7:30.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati slušat ćete snimku svečanoga novogodišnjeg koncerta održan 9. siječnja prošle godine u Ženevi. Na programu su bila djela Liszta i Zemlinskoga u izvedbi pijanista Evgenija Kissina i Orkestra Romanske Švicarske.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.