Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Klimatske promjene su jedan od najvažnijih globalnih tema. Svjetske politike traže rješenje za borbu protiv onečišćenja planeta. Što može učiniti Europska unija, a što ostale svjetske sile? Mogu li aktivistički pokreti građana i pokret oko Grete Thurnberg natjerati političare  da postanu svjesniji problema? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je klimatolog Branko Grisogono s Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Zadru bit će riječi o Iškoj kraljici - najvećoj otočnoj zimskoj fešti koja se održava na Ižu 25. siječnja. O razvoju otočnog i priobalnog turizma te ribarstva govorimo kroz primjere razvoja gastro-turizma na Pagu te uzgoja bijele i plave ribe u zadarskom akvatoriju. U emisiji gostuju i otočani - dobitnici priznanja zadarske Turističke zajednice za najbolji novi suvenir i restoran.

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gost je akademski kipar Peruško Bogdanić, profesor na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Priredio je 30 samostalnih izložbi te sudjelovao u radu brojnih simpozija kod nas i u svijetu.Siniša Bizović je autor nove, dvostruke kompilacije hrvatskih blues glazbenika. Kako je ostvaren taj projekt i u kakvoj je vezi s udrugom Hrvatske blues snage otkrivamo u razgovaru s Tomislavom Golubanom u emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 govorimo o Srpskom narodnom vijeću koje na pravoslavni Badnjak, u ponedjeljak, organizira tradicionalno božićno primanje. Poslušajte danas i o tradiciji koja prati blagdan kod Makedonaca. Slovenski dom u Zagrebu postoji već 90 godina, s ovom godinom zakoračili su u desetljeće koje ih dijeli od naslova stogodišnjaka. Predsjednik Slovenskog doma Darko Šonc kaže da će ulagati napore da njihovi prostori postanu još snažnije slovensko srečišće i središće!


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svakodnevno djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Miš Pero i mačka Liza.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati Sve najbolje predstavlja i promiče najbolje programske sadržaje Drugog programa koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)
U emisiji Na kraju tjedna od 11:15 s književnicom i predsjednicom Hrvatskoga saveza za esperanto Spomenkom Štimec razgovaramo o tome gdje je njezin dom u srednjoj Europi, o 160. obljetnici rođenja autora esperanta Lazara Ludviga Zamenhofa i povijesti prijevoda djela hrvatskih književnika na univerzalni međunarodni jezik.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.